Образование

С весел празник в ДГ „Соня“ закриха дейностите по проекта „Успяваме заедно“

С инициативата „По пътя на млякото“ екипът и децата от ДГ „Соня” – Велико Търново закриха дейностите по проекта „Успяваме заедно”, модул „Иновативна детска градина”, чиято основната цел бе децата и техните родители да се запознаят със здравословното хранене. Пъстрият и весел празник бе проведен с подкрепата на дългогодишния партньор на учебното заведение – „Лактима Балкан“. Целят процес от доенето на кравата до пускането на кофичките и бутилките с мляко в търговската мрежа успява да видят нагледно децата.

По повод днешния ден децата от група „Мечо Пух” приготвиха 6 торти – 5 за групите и 1 за екипа на „Лактима Балкан“. От фирмата предоставиха за всяко дете подарък – млечни продукти.

По проекта „Успяваме заедно”, модул „Иновативна детска градина” бяха създадени лаборатории в 5-те групи в градината, в които децата изследваха непознати за тях явления. През учебната година те квасиха мляко, правиха квас, замесваха хляб, засаждаха растения в градинка в двора на детското учебно заведение.

За успешната работата по програмата директорът на детската градина Жаклин Харалампиева-Павлова вчера получи наградата „Директор на годината“ от Синдиката на българските учители.

Това признание е за екипа на ДГ „Соня“, за нашата обич, всеотдайност и грижа към най-голямото богатство – децата на Велико Търново. Благодаря на Националното жури на Синдиката на българските учители, което оцени нашия труд по реализиране на НП „Успяваме заедно“, модул „Иновативна детска градина” – „Детски открития“, с разработена авторска методика за взаимодействие учители-деца”, изказа благодарност директорът Жаклин Харалампиева-Павлова.