Денят Община

С венци и почести почетоха паметта на Христо Ботев във Велико Търново

На 2 юни почитаме паметта на големия революционер и поет Христо Ботев, и на загиналите за своботада на България. Тази година отбелязваме 141 години от гибелта на големия български възрожденец и неговата чета.

След звука на сирената и минутата мълчание, в памет на загиналите достойни българи, с военни почести бяха поднесени венци на паметника „Майка България”. Ученици от ПМГ „Васил Друмев изнесоха литературна композиция в памет на героя на България. Военният духов оркестър и курсанти от Националния военен университет „Васил Левски” отдадоха почести за загиналите за национално освобождение.

Венци поднесоха кмета на община Велико Търново инж. Даниел Панов, областният управител проф Любомира Попова, председателят на Общински съвет – Венцислав Спирдонов, общински съветници и народни представители, Общински комитет „Васил Левски”, Общонародна фондация „Христо Ботьов”,  граждани и общественици.

Половин час преди това в градинката до централната поща в старата столица бе направена и първата копка бъдещия монумент на Христо Ботев.

Ивайло Илиев