Култура Община

С Академия за изкуства започват предпразничните събития в Килифарево

Осмият семестър на Академията за изкуства открива програмата, посветена на празника на Килифарево, който по традиция се чества в последната събота на месец август. От 20 август в продължение на три дни деца ще изучават тънкостите на акварела под ръководството на художника Иван Додов.

На 23 август в спортния комплекс ще се проведе състезание „Велосипедна ваканция”, с което ще се закрие официално Лятната детска полицейска академия, а участниците ще получат документ за правоуправление на велосипед.

Следва вечер на Историческия музей и на Музея за ретротехника в Младежкия дом.

Националният конкурс за хумористичен фолклор „Усукано по килифарески” отново е главен акцент в празничния 25 август. Близо 70 колектива и индивидуални изпълнители от десет области в Централна и Североизточна България са се записали за участие, съобщи секретарят на местното читалище Мариана Иванова.

Тържествената част и празничният концерт ще се състоят от 20,00 часа на площад „България” . На сцената ще се изяват детски формации от Килифарево, специален гост  ще  бъдат  „Елика” от Пловдив.

Всички планирани събития са подчинени на 45-годишнината от обявяването на Килифарево за град, поясни кметът на населеното място Димитър Събев.