Денят

Съюзът на пенсионерите отбелязва Международния ден на възрастните хора

За осма поредна година, „Съюз на пенсионерите  – 2004“ организира изложба по повод Международният ден на възрастните хора 1-ви октомври. Изложбата е на тема „Мила родино“ и представя снимки от пътешествията на местните пенсионерски клубове. 1-ви октомври е обявен за Международен ден на възрастните хора с решение на Общото събрание на ООН от 14 декември 1990 г.

Събитието бе открито в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ в старата столица. На откриването присъстваха членовете на „Съюз на пенсионерите – 2004“, представители на пенсионерски клубове от общината, Росица Димитрова – директор на дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ в Община Велико Търново и кмета на Самоводене Николай Милаковски.

Поздравителен адрес, от името на кмета на Община Велико Търново инж. Даниел Панов, поднесе Росица Димитрова. Възрастните хора получиха и поздравителен адрес от името на народния представител Весела Лечева.

След откриването на изложбата, самодейната театрална група на село Самоводене, представи премиерата на най-новата постановка в репертоара си.

Изложбата ще остане в Изложбени зали в продължение на 5 дни от 28 септември до 2 октомври.

 

Ивайло Илиев