Община

Със 17 000 лева ремонтират част от покрива на читалището в с. Беляковец

Със 17 000 лева ще се ремонтира покривът на читалището във великотърновското село Беляковец. Парите са отпуснати по Местни инициативи. Решението за ремонт на половината покривна конструкция е на кметството и читалищното настоятелство. Участъкът е компрометиран и при валежи е застрашена от наводнение библиотеката, която разполага с 10 000 тома. Предвидено е смяна на дървенията, а керемидите ще бъдат подменени с нови.

Фирмата изпълнител е определена, преведена й е авансово половината сума, а ремонтите дейности ще започнат в средата на месец юли, увери кметът на с. Беляковец Албена Беренска.

Продължава поетапно и подмяната на дограмата на читалището. Гласувана е сума според финансовите възможности на културната институция, амортизираните прозорци да се сменят всяка година.

„За площадното пространство в центъра на селото имам идея за нова визия с детски кът или детска площадка. Липсата на канализация за отпадни води и пътната инфраструктура са двата основни проблема. Насочвам натам усилията. Проектът за канализацията е готов. Имаме разрешение за строеж, остава да се намерят парите за него“, поясни още кметът.

Кремена Крумова – Попова