Образование

Със средства от великденски базар ДГ „Иванка Ботева“ купува играчки

763 лева от великденски базар събраха във великотърновската Детска градина „Иванка Ботева“. Със средствата ще бъдат закупени играчки за игрите навън през летния сезон, съобщи директорът на учебното заведение Светла Георгиева. За заниманията на открито се предвиждат фигури за шахмат, пъзели, топки, дартс, боулинг, федербали, кофички за пясък, водни килимчета.

„Приятна беше изненадата, когато преброихме парите. Никой не е очаквал толкова голяма сума. Всъщност инициативата излезе от педагогическия персонал. Много колеги бяха предвидили различни ситуации за великденските празници. Най-вече,  работилнички с родители, но тъй като пандемичната обстановка не позволява влизане на родителите в сградата и съвместна работа с тях,  решихме да организираме базар. Изработените вкъщи изделия, бяха изложени в детската градина и се продаваха от родителите в четири последователни дни от 16,30 до 18,00 часа“, поясни Георгиева.

Цената на изделията е била определена от специална комисия, в състава на която са влизали педагогически и непедагогически специалисти и родители.

По предложение на родителите  подобен базар ще се организира и в навечерието на Коледа.