Култура Образование

Създават библиотека в детска градина „Соня“

Дни преди 1 ноември и в навечерието на Националната седмица на четенето, която стартира от понеделник, детска градина „Соня“ отправя предложение към родители и деца. До 26 октомври те ще трябва да съберат детски книжки, а целта е да създадат библиотека с издания за малчугани от 3 до 7-годишна възраст. „Всяка група има кът с книжки, но идеята е след създаването на тази библиотека да каним родители да четат приказки на децата, а защо не и да се вземат книги през почивните дни, в семейна среда. Целта е да се инвестира във възпитанието и образованието на децата от ранна възраст“, посочи за Общинското радио директорът на ДГ „Соня“ д-р Жаклин Харалампиева-Павлова.

Инициативата за създаване на библиотеката е отправена от родителите на децата от първа група в градината – „Мики Маус“, към всички възпитаници на учебното заведение и техните родители.

Библиотеката с всички събрани книги в периода ще бъде официално открита на 1 ноември. „Нейното най-подходящо място нека изберат педагозите и ръководството. Ако вече има създадена такава библиотека, бихме се радвали да инвестираме в Знание“, обобщиха родителите, инициирали идеята.

В рамките на Националната седмица на четенето в детската градина ще гостуват ученици от основните училища „Бачо Киро“ и „Св. Патриарх Евтимий“. Те ще четат на малчуганите от подготвителната група в „Соня“ приказки. Децата от своя страна ще ги поздравят с драматизация на пиесата „Приказката разказва“. Събитието, което ще се състои на 25 октомври, е по идея на ДГ „Соня“ и Регионалното управление на образованието.