Прокуратура

Съдят 34-годишен мъж за подкуп от 250 лв. на полицаи

Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу неправоспособен шофьор, дал подкуп на полицаи, за да не му бъде съставен акт за нарушение.

Обвинението срещу Сашо М. е за това, че на 24.04.2017 г. в град Дебелец, община Велико Търново, като водач на лек автомобил „Лексус“, след като е бил спрян за проверка от служители на полицейския участък в  Килифарево, дал подкуп от 250 лева на четирима полицейски служители.

Обвиняемият бил неправоспособен водач на моторно превозно средство. Независимо от това, често управлявал лек автомобил, многократно бил наказван по административен ред за допуснати нарушения или осъждан за престъпления по транспорта, извършени като водач на МПС.

На 24.04.2017 г. обвиняемият, отново без право управлявал лек автомобил  в гр. Дебелец, бил забелязан от полицейските служители да шофира без поставен колан, а автомобилът се движел без включени задължителни светлини, поради което го спрели за проверка. Предоставеното от обвиняемият  свидетелство за управление на МПС било издадено от служби във Великобритания за шофьори, които могат да управляват превозно средство, но само с придружител – правоспособен водач и само на територията на Великобритания. Справка в информационната система на МВР показала,  че е неправоспособен шофьор. Обвиняемият започнал да повтаря, че иска да почерпи, за да не му съставят акт. Докато полицаят съставял акта, Сашо М. отишъл до патрулния автомобил и казал на полицейските служители, че ще им даде всичките пари, които има в себе си, за да не му пишат акт и пуснал през отворения прозорец на патрулния автомобил девет банкноти на обща стойност от 250 лева.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.