Прокуратура

Съдят рецидивиста, блудствал и пребил 75-годишна баба от Златарица

Районна прокуратура – Елена внесе в съда обвинителен акт срещу мъж, насилил възрастна жена.

Обвинението срещу Георги Камчиков е за това, че на 24.04.2018 г. в гр. Златарица,  извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на възрастна жена, като употребил за това сила и заплашване (нанесъл и побой).

Вечерта  на 24.04.2018 г. около 21,00 часа пострадалата 75-годишна баба била сама в дома си. Чула, че някой вика отвън от улицата. Помислила, че е неин роднина и излязла на двора. По гласа разпознала обвиняемия, който поискал да се обади по телефона й. Понеже го познавала, го пуснала в дома си. Вместо да ползва телефона, обвиняемият казал на възрастната жена, че тази вечер ще ядат и пият, без да има някакъв повод. Поискал ѝ пет лева за цигари. След като взел парите, обвиняемият не си тръгнал, а се нахвърлил срещу жената и започнал да й нанася удари. Съборил я на пода и насила осъществил блудствени действия спрямо нея, като продължил да ѝ нанася удари.

След престъплението Камчиков избяга и беше арестуван на Хаинбоаз от патрулиращи полицаи два месеца по-късно.

По искане на прокуратурата на извършителя е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ и понастоящем е в затвора в гр. Ловеч.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.