Прокуратура

Съдят работник, свил от шефа си 2 000 евро

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу работник за кражба на пари. Обвинението срещу М. М. е за това, че на 21.10.2019 г. в село в община Полски Тръмбеш отнел от владението на собственика без неговото съгласие с намерение противозаконно да присвои чужди движими вещи – 10 банкноти по 200 евро на обща стойност 2000 евро с левова равностойност 3911,66 лева.

Обвиняемият  бил нает като работник на дружество в базата на автокъщата и имал задължение да почиства автомобилите, офиса на дружеството, да посреща и изпраща клиентите, както и да наблюдава камерите за видеонаблюдение. Поради това знаел къде са разположени камерите и какъв е техния обхват.

На 21.10.2019 г. управителят на дружеството, който щял да пътува същата вечер до Кралство Холандия, обменил пари и приготвената сума от 11 хиляди евро оставил в чантичката си на бюрото в офиса. Разбирайки за парите, обвиняемият решил да вземе част от тях. Възползвайки се от познанията си за камерите, около 17:23 ч. изключил захранването и  камерите не записвали. Взел от чантичката част от банкнотите и в 17:27 ч. включил захранването. Собственикът установил липсата на парите около 22-23.00 часа и подал сигнал за извършената кражба.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.