Прокуратура

Съдят мъж, измамил трима с обещание за евтино гориво

Районна прокуратура гр. В. Търново внесе в съда обвинителен  акт срещу 61-годишен рецидивист за измама с евтино гориво.

Обвинението срещу Злати Х. е за това, че в периода от 06.02.2017 г. до 02.05.2017 г. в гр. Велико Търново, в условията на опасен рецидив и продължавано престъпление с цел да набави за себе си имотна облага възбудил и поддържал у А. Н., у П. Т. лично и посредством М. С. и у Д. Д. и Т. Й. заблуждение и с това им причинил  имотна вреда общо в размер на 2160 лева, представляващи заплатената за недоставеното гориво сума.

На 06.02.2017 г. в гр. В. Търново, мъжът излъгал А. Н., че е шофьор на товарен автомобил и  разполага с 600 литра нафта, която продава по 1.20 лв. за литър. Обяснил, че нафтата се намира на бензиностанцията в гр. Г. Оряховица и ще я докара с бус, но за това е необходимо да му бъде предплатено. Подсъдимият получил 720 лева, но не доставил гориво.

На 01.04.2017 г. в гр. В. Търново, посредством М. С. измамил по същата схема П. Т. и му причинил вреда в размер на 400 лева.

На 02.05.2017 г. в гр. В. Търново излъгал Д. Д., че  работи в „пътното“ и от там можел да вземе 800 литра дизелово гориво на цена 1.30 лв. за литър, като горивото е осигурено от негов колега, който чакал на бензиностанция в града, и възбудил у Т.  Й. заблуждение, че трябва да издаде фактура от офис, който се намира в района на паметника „Майка България“, като за целта трябва да му даде парите предварително, но без да има намерение да изпълни обещаното. С това причинил на Д. Д. вреда в размер на 1040 лв..  Обвиняемият е осъждан,  живее в гр. Добрич и няма постоянна работа и законни доходи. През февруари 2017 г. решил да си набави парични средства чрез измама, като посещава други населени места в страната, където не го познават и се представя за местен жител, който предлага за продажба дизелово гориво и бензин на занижени цени, без да има реално намерение да изпълни обещанията си.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.