Денят

Събраха средствата за трансплантация на болния от левкемия Пеньо Пенев

Семейството на 38-годишния Пеньо Пенев от Горна Оряховица, който се нуждаеше от 120 000 лв., за да се пребори с левкемията, съобщи, че сумата вече е събрана. Младият татко вече е отпътувал за клиника в Турция и се подготвя за трансплантация на стволови клетки. За лечението на Пеньо средства дариха от депутати до граждани и деца от цялата Великотърновска област.

Лекарите в Турция му дават много голям процент за успешно излекуване, но за целта Пеньо задължително трябва да остане там минимум 100 дни след процедурата. Препоръката на медиците е квартирата му да е на не повече от 1 час път от болницата, тъй като има риск в тези 100 дни за промяна в състоянието му и трябва да е под постоянен лекарски контрол. За съжаление, семейството на горнооряховчанина няма възможност да го остави през целия период на лечение в болницата и той ще трябва да бъде на настанен в хотел, като най -евтиният хотел предлага цени между 50 и 60 долара на ден. В тази цена влиза закуска и нощувка. Напълно вероятно е Пеньо да трябва да бъде на специален хранителен режим. В продължение на 6 месеца мъжът ще бъде постоянно на лекарства, които също се заплащат отделно, като към момента не може да се кажа каква точно сума ще бъде необходима за тях.
Затова близките му продължават кампанията за набиране на средства за Пеньо. Тъй като от дарителската сметка не може да се заплаща нищо друго, освен самото лечение, при това след предварително направена точна оферта за необходимата сумата, събирането на средства ще продължи по нормална банкова сметка на името на неговата съпруга Пенка.
В случай на излишък парите ще бъдат пренасочени към друга дарителска кампания, за да отидат за лечение на друг нуждаещ се.
Титуляр – ПЕНКА ПЕЙЧЕВА ПЕНЕВА
IBAN – BG96UBBS80021046000940
BIC – UBBSBGSF
ОББ АД – гр. Горна Оряховица

DMS PENYO на номер 17777