Образование

СУ „Емилиян Станев“ ще събере на една сцена част от най-талантливите си възпитаници

Тържествен концерт, посветен на патронния празник на СУ „Емилиян Станев“, ще събере на една сцена някои от най-талантливите възпитаници на гимназията. Концертът е на 17 юни от 17,30 часа в Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“.

Празничната вечер ще започне с Химн на Търново в изпълнение на Junior band, диригент Йордан Цветанов. След това концертът продължава с класически блок, в който участват възпитаници на музикалните паралелки в СУ „Емилиян Станев“. Те ще представят пиеси за пиано, акордеон, китара, флейта, кларинет.

Втората част е фолклорен блок, подготвен от петокласниците, които учат в хореографската паралелка и талантливият изпълнител на народни песни Джонатан Костов.

Поп и джаз музика ще звучи в края на концерта. На сцената на Музикално-драматичния театър ще излязат Emoji kids, Александър Момински и Теодора Стоянова, Кристияна Кирилова.

Освен ученици, които учат музика и хореография в гимназията, в концерта участват и възпитаници на гимназията, които посещават музикални и танцови школи. В програмата са включени изпълнения на деца от „Ксани денс“, „Виргиния балет“, клуб „Фиеста“, Музикална школа „Mamma mia”, Вокално студио „Таланти“ към читалище „Искра“.