Образование

СУ „Вела Благоева“ изпрати зрелостниците от Випуск 2021. Даниела Борисова е новият носител на наградата „Виктория“

Даниела Борисова е новият носител на наградата „Виктория“ на  Училище „Вела Благоева“ във Велико Търново. Тя завършва средното си образование с успех Отличен 5,83. Има пълна шестица на матурата по английски език и Отличен 5,60 на задължителния държавен изпит по български език и литература.

За постиженията си тя получи лаптоп, грамота и книга. Даниела споделя, че е решила да продължи образованието си в Нидерландия. Колебае се между два университета, но е избрала специалностите, които ще изучава – Английски език и култура и Лингвистика. По-късно смята да отиде на едногодишен обмен в Оксфордския университет.

Осемнадесет зрелостници изпрати днес СУ „Вела Благоева“. По думи на директора Ангел Янчев това е най-успешният випуск. С отличен успех – 5,66, завършва и Мирослав Димов. Той е единственият дванайсетокласник на училището, който се явява на теста по Химия и опазване на околната среда, откакто се провеждат матури – и постига резултат Отличен 5,75. „Имаме още един зрелостник с Отличен 5,85 на изпита по английски език, който се обучава в самостоятелна форма“, допълни Янчев.

Председателят на Постоянната комисия по образование и наука във Великотърновския общински съвет Валерия-Тереза Дончева беше официален гост на тържествения ритуал по връчване на дипломите. „От вашия директор знам, че вие сте будни и амбициозни млади хора, много любознателни. Не се променяйте и продължавайте все така. Не си поставяйте етикети като „не мога“ и „никога“ – няма да ви отиват. Сигурна съм, че ще се справите с всяко предизвикателство. Не се страхувайте да бъдете смели, да задавате въпроси, да отстоявате позиция. Накъдето и да сте се запътили, оставете следа след себе си“, каза в приветствието си Валерия Дончева.