Култура

Супергрупата „Легендите“ започват турнето си от Велико Търново

От Летния театър в старата столица стартира турнето на супергрупата „Легендите“. Музикантите се събират след няколкогодишно отсъствие отново за поредица от концерти в няколко града в България. Това са Пловдив, Стара Загора, Варна, Русе, Бургас и Шумен. Концертът във Велико Търново е на  на 14 юни от 20.30ч. Своеобразна музикалната рок епопея ще бъде разказана от самите изпълнители на хитовете, които ще пресъздадат вечните си песни в оригинални аранжименти.

Присъстващите ще имат  възможността да чуят за пръв път на живо първата обща авторска песен на хитовата рок формация със заглавие  „Легенда за любовта“. Идеята  за създаването на парчето идва от  Димитър Кърнев, като музиката и  аранжиментът  са изцяло негови. Върху текста Кърнев си партнира с Ваня Щерева. Стилът на „Легенда за любовта“  обединява по нещо от четирите БГ групи, от които идват членовете на формацията.

„Легендите“ е супергрупата, която обединява легендарни музиканти  от 3 поколения  в общ проект,  който преразказва  по различен начин историята на българската рок музика  от последните 40 години. В нея участват имена с огромен професионален опит, които предлагат едно живо изпълнение, поднесено атрактивно и модерно по световни стандарти, структурирано по нов  за българския концертен живот начин.  В актуалния състав на „ Легендите“ влизат: Йордан Караджов („Сигнал“), Станислав Сланев – Стенли, Константин Цеков („ФСБ“) и Димитър Кърнев („Д2“). Билети могат да бъдат закупени от офиса на  Туристически информационен център Велико Търново,  на билетна каса пред Летен театър  в деня на самия концерт или в мрежите на:

EVENTIM: https://bit.ly/40aPLLO

GRABO: https://bit.ly/3yRVJpp

 

Пламена Димова