Любопитно

Студенти организират коледен базар

Студентски коледен базар ще се проведе на 20 декември (сряда) от 17:00ч. в търновския бар ТАМ. Със свой щанд в базара може да се включи всеки, който има ненужни вещи (дрехи, книги, бижута и т.н.), които могат да се окажат полезни и интересни за някой друг. За целта желаещите трябва предварително да заявят участието си на страницата на събитието във Фейсбук.

Посетителите на базара пък ще имат възможността да разгледат чудесата, които ще изложат хората, разровили се из старите си шкафове. Цените ще са символични и ще се договарят на място.

Базарът се провежда за втора година, по идея на Мария Даринова – студентка в специалност „Приложна лингвистика” във ВТУ, и нейна приятелка от Факултета по изобразителни изкуства.

„Имахме много дрехи и вещи, които ни е жал да изхвърлим, и решихме, че на някой друг може да са му необходими. Помислихме си, че със сигурност има и други хора със същия проблем и затова направихме този базар, по време на който вещите могат да намерят нов собственик и то на символични цени. В това издание очакваме и щанд със сувенири, изработени от деца, както и различни вкуснотии. А понеже базарът е дни преди Коледа, това може да помогне на хората да намерят интересни подаръци за близките си.”, разказа Мария Даринова.

Първото издание на базара е било през 2015г.  „Нека отново дадем втори шанс на отдавна забравени вещи и да се забавляваме заедно”, приканват организаторите, които обещават приятен следобед с музика, чай и предколедно настроение.

 

Снимки: Facebook