Образование

Студенти на Историческия и Филологически факултет с отличия от национален конкурс

Осем студенти от Историческия и Филологическия факултет на Великотърновския университет бяха отличени в Деветия национален конкурс на Институт „Конфуций” „България и Китай – древни и уникални цивилизации”. Първа награда в категорията „Презентация” за разработката „Пандата и кафявата мечка – застрашените родственици” печели Йордан Георгиев, третокурсник в специалността „Регионално развитие и геоикономика”. Втора в същата категория е Надежда Славова, студент IV курс в специалността „География”. В категория „Разказ”  на второ място се класира Християна Христова от III курс „Български език и география”. Нейната творба е озаглавена „От Пекин до Тутракан”.

Поощрителни награди получиха Ива Дудова за есе на тема „Императрица Цъси” и Симона Клашнева за стихотворението си „Заедно”.

Студентите по география завоюваха призовите позиции и в категория „Реферат”. С първа награда е Ивайло Тотев за анализа „Енергийната политика на Китай през призмата на географията”, втора е Нина Жечкова с реферат на тема „Една земя, две посоки”, а с поощрителна награда – Клаудия Георгиева за реферата „Цветовата идентичност на България и Китай”.

Представянето на студентите бе под ръководството на гл.ас.д-р Тамара Драганова.