Денят

Строги санкции за бракониерите по водоемите предвижда Закон

Голяма победа за добросъвестните риболовци и доброволците от Централната рибно-опазваща организация /ЦРОО/, пазители на водоемите относно бракониерите по места. Добрата новина дойде след като бяха приети промените в Закона за рибарството и аквакултурите на първо четене в Народното събрание.

„На път сме да забием и последните пирони в ковчега на бракониерите. Крайно време беше да се обърне внимание на всички нас, законните риболовци. През последните години станахме свидетели на поголовно унищожение на държавните ни водоеми. Всичко това е на път да приключи. Огромни благодарности на Иван Миховски, човекът,който се нагърби с тежката задача да промени закона. Огромни благодарности и на всички членове на ЦРОО, хората без които нямаше да се стигне до тук. Принос за промяната на закона имат и всички организации, помагащи доброволно за охраната на рибния ресурс от години. Ние, от ЦРОО се надяваме в затвора да попаднат не само бракониери, но и всички корумпирани служители на ИАРА. Оттук насетне се заемаме с тежката задача да покажем връзките на определени служители на ИАРА с „подчинените“ им бракониери”, пишат в изявлението си доброволците от ЦРОО.

Повече за санкциите, които касаят нарушителите, да чуем от Марио Антонов, зам.-председател на организацията:

 

Припомняме, че доброволци от Централната рибно-опазваща организация има на територията и на двата големи язовира в региона –  „Йовковци” и „Александър Стамболийски”. Дарителската кампания за набиране на средства за закупуване на термокамера за яз. „Александър Стамболийски” продължава. Всички, които желаят да подкрепят организацията в борбата с бракониерството могат да го направят със sms с текст „dms riba“ на 17 777. Или в някои риболовни магазини във Велико Търново, Горна Оряховица, Севлиево и Габрово.

Кремена Крумова – Попова