Денят

Стрийт парад за поредна година зарадва младите търновци

За поредна година по улиците на Велико Търново се проведе традиционният за Празника на града 22 март стрийт парад. Десетки  млади хора се включиха в забавлението, преминало през централната и стара градска част и достигнало до крепостта Царевец.

Кулминацията на празника е тази вечер в 20,00 ч. с аудио-визуалния спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина“. Едновременно с шоуто, небето над площад „Цар Асен I“ и крепостта Царевец ще бъде обагрено от зрелищна заря.

Празничната програма продължава и през уикенда. Във Велико Търново ще гостува Международният фестивал за анимационни филми „Златният кукер“ – прожекциите са подарък от общината за малки и големи. Филмчетата ще бъдат излъчвани и в събота, и в неделя – от 11,00 и 14,00 ч. в голямата зала на кметството.

Утре в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ е концертът с участието на тенора от Старозагорската опера Симеон Симеонов. Ще звучи музика от учителя Петър Дънов и световна класика. Съботната вечер /23 март/ е отредена за първото по рода си „Парти в парка“, включващо богата концертна програма, съчетаваща фолклор, поп и рок-музика на живо с лазерно шоу и заря. Събитието ще бъде в парк „Марно поле“, а началото му е в 19,00 ч. Входът е свободен.