Любопитно Образование

Стотици малчугани се забавляваха в празничните партита „Коледни щуротии“

Стотици малчугани от Велико Търново и региона се забавляваха два дни в празничните партита „Коледни щуротии“ в старата столица. Коледните купони за малки и големи с Дядо Коледа, Снежанка и с любимите изпълнители Дени и Стефан Вълдобрев, се състояха в ДКС „Васил Левски“.

Организаторите от великотърновска туристическа агенция подариха истински коледен празник за децата  с ефектни фокуси, анимация, изненади и подаръци.

Водещи на партитата бяха принцесата на книгите Атеа и принцесата на приказките Натима, в които се превъплътиха дванадесетокласничките от паралелка „Екскурзоводско обслужване и организация на туризма и свободното време” в Професионалната гимназия по туризъм.

В специалния фотокът децата си направиха селфита за спомен с  Дядо Коледа и Снежанка. Тийнидолът Денислав – Дени, взриви детската аудитория, като след изпълненията на сцената се снима дълго със своите малки почитатели и раздава автографи.

Вчера  обичаният изпълнител Стефан Вълдобрев разгря присъстващите с хитовете си „По-полека“, „Рай“, „Лепило за брада“, „Аз ли съм, или не съм“ . Специално за неговия хит „По-полека“  ученици от ПГТ „Д-р Васил Берон“ бяха подготвили танц и изпълниха хореографията си на сцената с него. Вълнуващ момент от шоуто бе, когато учениците извикаха на сцената своя класен ръководител Димитър Благовестов и го поканиха публично  на предстоящия бал на класа през май 2024 г.

„Решихме да организираме големи формати на коледни партита, защото те дават възможност децата да танцуват, да се движат на воля и истински да купонясват в големите пространства. Част от игрите като „балонен двубой“, например, разделянето им на отбори, в които се състезават, също не е възможно в ограничени пространства“, сподели организаторът Снежана Стефанова, преподавател по анимация в Професионалната гимназия по туризъм. „В тези празници включихме възпитаници на Гимназията по туризъм от паралелките  „Анимация“ и „Туризъм“, които с голям ентусиазъм участваха  като аниматори и водещи. Работата с детските публики е специфична и изисква специална подготовка и отдаденост и учениците за пореден път показаха умения и желание!“, коментира Стефанова.

Благотворителна изложба на авторски картички с коледни мотиви, изработени от възпитаници на гимназията от паралелка „Рекламна графика“, ще подпомогне техен съученик със специални потребности.

Детски книжки за награди на децата пък осигури издателство  „Атеа“. По време на коледните партита бе организиран и коледен базар за книги.