Спорт

Стефка Мутафчиева тренира национали на Канада по художествена гимнастика в Търново

За трети път треньорката по художествена гимнастика Стефка Мутафчиева избра Велико Търново за подготовка на две от най-талантливите си момичета, включени в националния отбор на Канада. От началото на седмицата те работят в залата по художествена гимнастика в Спортен комплекс „Ивайло“, заедно с грациите от „Етър“. Целта им е предстоящото Световното първенство в Баку от 16 до 23 септември..
Катрин Учида и Софи Крейн участваха на международни състезания в Будапеща и Букурещ, след което целият екип се събра в старата столица.
Стефка Мутафчиева е неразривно свързана със залата на стадион „Ивайло“. Тя е дъщеря на основоположника на художествена гимнастика под Царевец Ангелина Иванова и е израснала в залата. Завършила е ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ със специалност „Българска филология“. След това, като втора специалност, завършва и физическо възпитание. Като треньор по художествена гимнастика е работила в Копенхаген, а от 1992 година е в Канада. Школата на Стефка Мутафчиева в Торонто се казва „Джазкуритничи мастър клуб“, а нейните състезателки винаги са сред най- добрите в Канада и добиват правото да представят страната си на големи форуми.