Образование

Старшина Йонко Христов е номиниран за наградата „Герой на децата“, да го подкрепим!

Главният инструктор в Професионалния сержантски колеж в Националния военен университет „Васил Левски“ старшина Йонко Христов е номиниран за наградата „Герой на децата“. Призът се нарича „Златна ябълка“ и се връчва вече 12 години от Националната мрежа за децата в България, която отличава личности, организации и институции, допринесли с работата си за защита правата на децата и за подобряване на тяхното благосъстояние.

Старшина Йонко Христов е номиниран в категорията „Герой на децата“ за доброволческата си дейност в Училището за изкуства и занаяти за социално слаби деца „Димитър Екимов“ в село Русаля. Старшина Христов е социален педагог, планински водач, инструктор по скално катерене и повече от 13 години е доброволец в социалната сфера като подпомага с обучения и инициативи различни организации и институции за подобряване на уменията на децата и учениците за преодоляване на социалните трудности и създаване на положителна комуникация.

В училището в с. Русаля той ръководи Планинарски клуб и Музикален клуб, където учи децата да свирят на най-древния български инструмент булгарина. Заедно с децата е започнал да изгражда „Пътека на мълчанието“, която ще бъде обособено трасе около Русаля с препятствия и кътове за отдих, където всеки ще може да остане сам със себе си и да си отдъхне от забързаното ежедневие.

Йонко Христов води обучения по теми, свързани с усвояване и прилагане на лидерски качества и умения. Личната му кауза е да създава положителна комуникация в процеса на обучение чрез преживяване, представено по атрактивен и запомнящ се начин, което да носи смисъл и полза, да запали и насърчи изследователския дух на участниците в педагогическия процес.

Йонко е кален с мисии в Ирак и Афганистан, главен инструктор по военно-лидерска подготовка в Националния военен университет „Васил Левски“. Завършил е специалността „Съвременни образователни технологии“, в момента е докторант „Теория на възпитанието и дидактика“ във ВТУ „Св.св. Кирил и Методий“. Коуч обучител, завършил сертификационната обучителна програма „ПУЛСът на Коучинга“.

На Йонко Христов принадлежи инициативата „Българското знаме на всеки връх“.

Гласуването продължава до полунощ на 18 май. Да подкрепим старшина Йонко Христов на:

https://1june.nmd.bg/glasuvajte/…