Образование Полиция

Стартира втора част на проекта „Детско полицейско управление“ в Търново

Старт на проекта „Детско полицейско управление“ бе даден официално от директора на Областната дирекция на МВР във В. Търново старши комисар Димитър Машов. В него ще участват третокласници от ОУ „П. Р. Славейков“ – гр. В. Търново.
Началникът на РУ – В. Търново главен инспектор Валентин Къндев и директорът на ОУ „П. Р. Славейков“ Данка Борисова подписаха тържествено споразумение за сътрудничество, а малките доброволци положиха клетва и подписаха клетвени листове, след което получиха полицейски шапки и светлоотразителни жилетки.
Националната програма „Детско полицейско управление” е инициатива на Министерството на вътрешните работи. Идеите и темите заложени в нея са дългосрочни и са предназначени за двугодишно извънкласно обучение на деца от началните и прогимназиалните класове. Целта е чрез теоретични и практически занимания децата да получат знания и умения за опазване на своя живот и този на приятелите си, за справяне в трудни ситуации, в къщи, на училище и на улицата, за своите права и отговорности, за работата в екип, уважение и толерантност към другите.
Гости на тържеството бяха още директорът на Дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община В. Търново Пенка Игнатова, директорът на местния червен кръст Димитър Русев, председателя на Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“ – с. Балван Благовеста Факирова, представители на полицията и пожарната, учители и родители.