Култура Община

Старата столица отново се включва в Нощта на литературата

Съвременна литература, интересни места, известни лица: такава е НОЩТА НА ЛИТЕРАТУРАТА, която запознава широката публика с откъси от произведения на съвременни европейски писатели, изпълнявани на нетрадиционни за четене локации.
Деветата за България НОЩ НА ЛИТЕРАТУРАТА ще бъде на 7 октомври 2020 г. от 18:00 до 21:30 ч. в 14 български града.
Нощта на литературата по традиция е част от Календара на културните събития на Община Велико Търново, а тази година читателските гнезда ще бъдат разположени в Художествена галерия „Борис Денев“ в парк „Асеневци“, църквата-музей „Свети апостоли Петър и Павел“ в кв. „Асенов“ и Арт-бар „Хипстър“ на Самоводската чаршия – ул. Поп Матей Преображенски 1.
Главни организатори на събитието са посолствата и културните институти на европейски страни (EUNIC България и други), Представителството на Европейската комисия в България, Фондация „Детски книги“.
Във Велико Търново партньори на организаторите от Община Велико Търново са издателство „Фабер“, Регионален исторически музей, Художествена галерия „Борис Денев“ и Арт-бар „Хипстър“
Организаторите канят най-страстните почитатели на Нощта на литературата да участват в томбола с награди – книги, осигурени от издателство „Фабер“ – Велико Търново. Във всяко едно от трите читателски гнезда, след като изслушате съответните откъси, можете да получите специален талон с автограф на четеца. Събралите и трите талона могат да заповядат в 21.45 ч. в Бар „Хипстър“, където ще се изтеглят печелившите от томболата.

Какво се случва в Нощта на литературата по света и у нас може да научите и от noshtnaliteraturata.com.