Денят Политика

Станислава Стоянова: Денят на народните будители почита непреходното богатство от нашето минало

Денят на народните будители олицетворява българщината, възхвалява несломимия български дух и почита непреходното богатство от нашето минало! Празник на нашата историческа памет, на националното ни самочувствие и съзнание.

На този тържествен ден, всяка година си спомняме с почит за делото на българските просветители, книжовници, революционери и на всички ония дейци, които будиха нашия народ в дните на неговото робство.

Ние, жителите на Великотърновския край, трябва да почитаме по-усърдно този празник, защото много бележити народни будители са развивали своята просветителска дейност тук, а някои от тях като Матей Преображенски, Бачо Киро и Петко Славейков са родени в този край.

Днес се обръщам с благодарност към всички учители, преподаватели, педагози, научни работници, журналисти, читалищни, библиотечни и културни дейци! Вие сте съвременните будители! Бъдете благословени в своята мисия да съхранявате българските ценности и устрема към знание и култура. Нека всяко ваше начинание бъде изпълнено с онзи пълноценен смисъл, който влагаме в представата за българския просветител от епохата на възраждането!

Честит празник!

Честит Ден на народните будители!, написа във Фейсбук народният представител от ГЕРБ Станислава Стоянова