Община Спорт

Стадион “Ивайло” е напълно готов за мача!

Стадион “Ивайло” във Велико Търново е напълно готов за утрешния мач между “Левски” (Сф) и “Черно море”, информира сайтът „Велико Търново спорт“. Двубоят е утре, събота, от 12:30 ч. В следобедните часове тревното покритие бе изчистено и от последния сняг. “Теренът е готов за игра, изчистен и разчертан за мача”, потвърди директорът на ОП “Спортни имоти и прояви” Петко Павлов.

Възстановени на стадион “Ивайло” са и паметните плочи, които допреди ремонта на северната част бяха пред официалния вход. Сега са поставени вътре в централното фоайе на стадиона. Сред тях е и паметната плоча, увековечаваща последния гол в живота на легендата Георги Аспарухов. Гунди бележи попадението за 1:1 срещу “Етър” на 13 юни 1971 г., броени дни преди трагичната му гибел.

Тук е и паметната плоча на Трифон Иванов, открита на 13 февруари 2017 г. В понеделник от 10:30 ч. пред нея по традиция ще има помен за легендарния защитник и ще бъдат положени цветя. Първата от всички паметни плочи пък бе поставена по повод шампионската титла на “Етър” през сезон 1990/1991 година.