Любопитно Община

Срещи на жени с успели дами по кметски проект започват в с. Никюп

Във великотърновското село Никюп стартират поредица срещи с различни успели жени. Те са част от проекта „Променяй себе си, така ще промениш и общността“, подкрепен от Българският фонд за жените, спечелен от кмета Йорданка Атанасова.

Областният управител на Велико Търново проф. д-р Любомира Попова ще е първият гост в с. Никюп. Срещата с нея е на 13 март от 10.30 часа. Сред темите ще са за семейството, любовта и свободата в брака, за кариерата и децата. Освен областен управител, проф. Попова е и активен преподавател във ВТУ. Автор на над 80 научни публикации – монографии, учебни помагала, студии, статии в научни списания и сборници у нас и в чужбина.

Идеята на тези срещи е консолидация в общността, укрепване, сплотяване. Продължителността на проекта е три месеца. Имам свободата да продължа и повече, ако проявят интерес жените. Сред темите ще са правата на жените, влиянието на жълтите новини, отношенията между родители и деца, бич ли е старостта, разликата между психолога и психиатъра, донорството като шанс за живот, домашното насилие и други. На 17 март ще ни гостува д-р Сибила Маринова, координатор по донорство. През май месец приеха поканата ми да гостуват д-р Здравко Георгиев и д-р Кристияна Вълчева. През юли дамите от клуб „Lady Bikers MPowered” ще дойдат. Отворена съм за още предложения и съм готова да се вслушам в общността”, поясни кметът на с. Никюп Йорданка Атанасова.

И допълва, че тези срещи са отворени за всички жени от селото и за тези от съседните населени места. Целта на Атанасова е с тях да докосне всяка една дама и да я накара да се замисли дали всеки един от нас е справедлив към околните и не ги ли съди прекалени бързо.

Кремена Крумова – Попова