Конфликти

Среща – разговор за автомобилния трафик в кв. Варуша ще се състои в клуб ТАМ

Среща – разговор за автомобилния трафик в кв. Варуша ще се състои на 6 декември от 19:00 ч. в клуб ТАМ. Събитието се организира от жителите на квартал Варуша. На него ще бъде обсъдено как може да се сложи край на безразсъдното каране по пътищата и проблема с превишената скорост.

Многократно до институциите са пускани сигнали от живущи и посетители на квартала. На 3-ти юли 2023г. Стоян Рачков входира към Oбщина Велико Търново списък с препоръки, с които автомобилните гонки в квартала да бъдат възпрепятствани. Позицията му е подкрепена с подписка, в която се включват над 700 души и 34 бизнеса.

Как може да се съдейства на институциите да разрешат казуса с недобросъвестните шофьори, които системно не спазват правилата за движение? Какви информационни кампании за намаляване на скоростта могат да бъдат направени? Какви са добрите европейски, и български практики по отношение организацията на движението в ограничените пространства на старинните градове и архитектурно-исторически резервати? Какви юридически права имат гражданите и как може да ги отстояват заедно, са част от въпросите, които ще бъдат разискани. Всички, които имат отношение по темата са поканени да се включат в разговора.