Полиция

Спипаха шофьори с наркотици при акция в Търново и Лясковец

Наркотични вещества иззеха служители на сектор «Противодействие на криминалната престъпност» при Областната дирекция на МВР – Велико Търново и полицейското управление в Горна Оряховица.

В неделя около 13,00 ч. в района на местността «Дълга лъка» е извършена проверка на лек автомобил, управляван от 34-годишен мъж от с. Ресен. При проверка в автомобила е намерен плик, съдържащ около 15 грама вещество на бучки, което при полеви наркотест реагирало на амфетамин. В хода на започнатото досъдебно производство е извършено претърсване в имот в с. Ресен, обитаван от мъжа, където са намерени и иззети 56 пликчета, съдържащи листна маса. Мъжът е задържан с полицейска мярка до 24 часа.

Същият ден при провеждане на специализирана полицейска операция в Лясковец е извършена проверка на лек автомобил, управляван от 19-годишен местен жител и пътник – негов връстник от Ловеч. В хода на проверката са намерени и иззети около 10 грама листна маса, която при полеви наркотест е реагирала на канабис, електронна везна и метална мелница. Двамата са задържани с полицейски мерки до 24 часа. Образувано е бързо производство. Работата по документиране на двата случая продължава.