Полиция

Спипаха моторист без книжка, яхнал нерегистрирано возило

Пет нерегистрирани возила са установени от полицейски служители за денонощие в областта. Снощи около 20,30 ч. в с. Хотница пътни полицаи извършили проверка на мотоциклет «Сузуки», управляван от неправоспособния И. Н. (18 г.) от с. Самоводене. В хода на проверката е установено, че возилото не е регистрирано по законоустановения ред. Водачът е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР.

Същия ден в Свищов е извършена проверка на лек автомобил  «Ситроен», управляван от 58-годишния Г. В. от същия град. В хода на проверката е установено, че возилото не е регистрирано по установения ред.

В 20,45 ч. същата вечер при провеждане на специализирана полицейска операция в с. Петко Каравелово е извършена проверка на трактор със служебно  прекратена регистрация. Тази нощ в 01,45 ч. в Стражица е извършена проверка на мотоциклет без регистрационни номера. В хода на проверката е установено, че освен, че возилото не е регистрирано по установения  ред, водачът – 20-годишния И. С. от с. Джулюница е неправоспособен.

Вчера в Свищов при проверка на лек автомобил «Форд», управляван от 52-годишен мъж от крайдунавския град, е установено, че возилото не е регистрирано по законоустановения ред. По всички  случаи са образувани бързи производства.