Денят

Специалист от областната администрация бе на работно посещение в Румъния

Главен специалист по отбранително-мобилизационна подготовка в Областна администрация – Велико Търново Татяна Борисова бе на двудневно работно посещение в Румънския град Кълъраш. Визитата ѝ там бе по проект „Ефективно управление при извънредни ситуация в трансграничния регион Кълъраш – Велико Търново“, в който Областна администрация е партньор. По проекта се проведе теренно учение на съвместни сили „Дунарея 2021“. То се състоеше в издирване на изчезнали туристи на брега на р. Дунав. Домакините демонстрираха новозакупената техника – две лодки „Амфибия“ и специален дрон за издирване на изчезнали хора.

Партньор по проекта, освен Областна администрация Велико Търново, е и община Павликени, чийто кмет инж. Емануил Манолов бе ръководител на българската делегация.

От името на областния управител Ивайло Здравков, г-жа Татяна Борисова връчи три почетни плакета на румънските домакини – директора на Окръжния съвет на Кълъраш, който е отговорник на проекта, както и на ръководители в местните жандармерия и пожарна служба.