Култура Община

Спектакълът „Чакана любов” – музика, танц, театър и анимирани декори в едно

Театрално-музикалният спектакъл „Чакана любов” ще бъде представен  на 3 ноември, петък, от 19 часа в Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов”. Посветен е на Деня на народните будители, а входът за него е свободен, съобщи за Общинското радио ръководителят на фолклорен танцов клуб „Търновска царица” Георги Радев. „Година и половина подготвяхме този спектакъл, за да представим пред публиката нещо, направено с много любов. Ще представим анимирани декори, танцувално изкуство, театрални етюди и музикално оформление, всичко подбрано специално за сюжета на „Чакана любов”, коментира Радев.

На сцената ще се качат всички участници във фолклорна формация „Търновска царица”. Главната роля е поверена на актрисата от Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов” Стефка Петрова. В спектакъла ще се изявят още актьори и постановчици, сред които Емил Костурков, Соня Костуркова, Георги Тодоров и Йордан Чейреков.

За представлението се подготвят анимирани декори, чийто автор е Марио Радев – син на Георги Радев. С мултимедия, чрез проектор, пред зрителите ще оживеят камбаната, птичките, дърветата, сподели неговият баща. Декори се подготвят за всяка една от темите, включени в спектакъла, а този подход е наистина нещо уникално, подчерта хореографът.

Плакатът за представлението също е любопитен. Магаренцето, което чака завързано, и огърлицата над него провокират зрителя. „Искаме всеки един човек да се замисли по свой начин за това, което искаме да подчертаем. Тази огърлица ще се види и в спектакъла”, загатна Георги Радев.

Спектакълът „Чакана любов” е разделен в две части, а времетраенето е 50 минути.  Реализацията му се осъществява със съдействието на Община Велико Търново и дирекция „Култура, туризъм и международни дейности”.