Община

Спектакълът „Царевград Търнов – звук и светлина” и празничната заря зарадваха над 15 000 жители и гости на Велико Търново

Аудиовизуалният спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина” и празничната заря зарадваха над 15 000 жители и гости на Велико Търново. Те се събраха на площад „Цар Асен I”, където бе кулминацията на проявите по случай празника на старопрестолния град 22 март.

По време на шоуто небето над Царевец бе озарено от зрелищни фойерверки. Малко преди това 140 летящи фенери полетяха над крепостта на Асеневци. Всичко това донесе много настроение, а градските улици се превърнаха своеобразна река от позитивни хора. „Само във Велико Търново празниците наистина се превръщат в събития. Велико Търново наистина обединява хората”, бе широкият обществен отзвук в социалните мрежи.

Кметът Даниел Панов благодари на всички хора, институции и организации, участвали в организацията на всички събития за празника на старата столица и положили грижи за гарантирането на сигурността и обществения ред. Благодарности Панов изказа и към хилядите жители и гости на града, станали част от празничния 22 март.