Култура

Спектакълът „Вълкът и седемте козлета“ на куклен театър „Търговище” гостува във Велико Търново

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ  на 14 октомври от 11.00 часа в читалище „Искра” във Велико Търново ще гостува спектакълът на Държавен куклен театър – Търговище „Вълкът и седемте козлета“. Това е едно от редовите заглавия в на театъра, но е сред най-популярните и търсените от неговия репертоар. Драматизацията е на Мая Димитрова и Димитър Димитров от Театър ММ – София. Постановката е дело на Димитър Димитров, а сценографията, маските и куклите – на един от водещите сценографи в България Стефка Кювлиева. Оригиналната музика за спектакъла е композирана от Петко Манчев. Ролите изпълняват Цветина Иванова и Русан Стаменов.

Вечната приказка на Братя Грим ще срещне малките зрители с наивните козлета, с тяхната любяща майка и глупавия, но много лаком вълк. Какво се случва в края на историята, разказана от търговищките кукленици, ще е изненада за всеки зрител. Спектакъл, на който няма да скучаят нито малките, нито вече порасналите деца.

„Вълкът и седемте козлета“ е второто представление, с което ДКТ  Търговище се включва в проекта на Театър ВЕСЕЛ през настоящия арт сезон . Широкото жанрово разнообразие и богат  диапазон на използваните изразни форми и средства са гаранция за успеха на спектаклите на театъра. Заглавията се интерпретират актуално и модерно, сценографските решения са разнообразни и силно въздействащи.

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.