Денят Здравеопазване

Спасиха мъжа, пострадал тежко при инцидента в помпена станция в Долна Оряховица

46- годишният мъж, който пострада тежко при инцидент в помпена станция в Долна Оряховица на 3-ти май, е спасен. Той беше приет в реанимацията на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ в кома, с тежка черепно-мозъчна травма, увреждане на белия дроб и с пряка опасност за живота.

За по-малко от седмица лекарите успяха да го изведат от апаратната вентилация и да стабилизират състоянието му. Токсичните усложнения са преодолени, благодарение на работата на токсиколога д-р Виолета Пашова. Мъжът е изписан от интензивното отделение в сряда и е настанен в кардиологията за по-нататъшно лечение.

При инцидента, станал сутринта на 3-ти май, трима работници влизат в 10-метрова шахта със сяра, за да я почистят. При възникнало обгазяване двама от работниците починаха, а 46-годишният им колега пострада тежко. От Окръжна прокуратура – Велико Търново се сезираха и започна разследване за причиняване на смърт поради немарливо изпълнение на дейност, представляваща източник на повишена опасност. Резултатите от разследването все още не са оповестени.