Политика

Жените-социалистки обсъждат „Визия за България“ на семинар във Велико Търново

Жени-социалистки от областите Велико Търново, Габрово, Ловеч, Плевен и Русе идват в старата столица за да обсъдят „Визия за България“. Това ще се случи на семинар, който ще се проведе в събота, а началото ще бъде дадено в хотел „Алегро“ от 10.30 часа.

Встъпителни думи и приветствия ще отправят председателката на обединението на жените-социалистки Катя Николова, народният представител Весела Лечева и общинският председател на БСП Стефан Стефанов.

Първата тема на семинара, която ще бъде обсъдена, е участието на жените-социалистки в подготовката на местните избори. За реализация на повече жени в местната власт като кметове и общински съветници ще говори народният представител Дора Янкова. Тя е заместник-председател на Комисията по регионално развитие, благоустройство и местно самоуправление, както и заместник-председател на НС на Обединението на жените-социалистки.

Във втората сесия на семинара ще се разгледат политиките в здравеопазването и образованието в полза на гражданите на България, залегнати във „Визия за България”. По темата ще говори народният представител проф. Анелия Клисарова, която е бивш министър и настоящ заместник-председател на Комисията по образование и наука.

Семинарът ще завърши с представяне на проекта на Обединението на жените –социалистки от област Габрово ”Свят без насилие и зависимости”. Презентацията ще бъде направена от народният представител  Кристина Сидорова, която е  заместник-председател на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика.