Образование

Смарт класна стая създават в ОУ „Бачо Киро”

Смарт класна стая създават в търновското ОУ „Бачо Киро”. Помещението се реновира и от есента там ще се води учебният процес по компютърно моделиране, съобщи директорът на търновското училище Владимир Николов. Според архитектурната концепция в залата ще има място за работа с компютри за трето- и четвъртокласниците, ще се обособи кът за отдих, както и пространство за разработка на класни проекти и за уеб базирани обучения. За да отговаря на иновативното управление на училището, стаята се оборудва с техника последно поколение.

Паралелно с това се ремонтира малкият физкултурен салон, съобщи още Николов. Старата и амортизирана настилка се подменя със супермодерна, подходяща за гимнастика и игри на малките ученици.

Със съдействието на общинското предприятие „Паркинги и гаражи” е доставена устойчива на атмосферните влияния боя,  с която вече е подновена маркировката на двете спортни площадки на открито.

И още по инициатива на мъжете учители и класни ръководители с доброволен труд се освежава вторият етаж, на който са разположени класните стаи на второкласниците.

Близо 50 хиляди лева  струват всички ремонтни дейности. Средствата са от собствения бюджет на училището, поясни директорът Владимир Николов.