Денят

Слънце и дъжд ще се редуват до края на февруари

Слънчевите периоди ще се редуват с валежи от дъжд през тази седмица, а температурите ще са доста високи за февруари. Това показват метеорологичните данни, като тенденцията ще се запази до края на месеца. През първата половина на тази седмица дневните температури ще достигат между 7 и 12-13 градуса. Облачността ще е значителна, с краткотрайни разкъсвания. Утре и в сряда ще има превалявания – слаби, краткотрайни и в незначителни количества.

В четвъртък и петък облаците ще се разкъсат в полза на слънцето. В ранните часове ще има условия за мъгли в котловините, низините и покрай водоемите. Следобедните температури  ще достигат до 15-16 градуса.

Последните февруарски почивни дни ще са още по-топли – термометрите ще достигнат около и малко над 20 градуса. Ще духа мощен южен вятър, с особено силни пориви северно от планините.

Динамиката в Средиземноморието ще се запази и в последните календарни дни на февруари и първите на март. Дневните температури ще останат високо над обичайните, със стойности около и над 15 градуса.

Метеорологичните модели посочват повишена вероятност за съществени валежи около 28-29 февруари и след това около националния празник 3 март.