Полиция

Служител от „Криминална полиция“ с награда от министъра на МВР

Специалната награда – отличие „Почетен знак на МВР, трета степен“ на министъра на вътрешните работи Валентин Радев получи днес гл. инспектор Илиян Личев, началник на сектор „Противодействие на криминалната престъпност” в отдел „Криминална полиция” към Областна дирекция на МВР – Велико Търново. Тя му бе връчена по повод професионалния празник на полицията –  5 юли, за високи професионални заслуги. Още 92-а служители на полицията от региона бяха наградени.

26 полицаи от Областната дирекция са наградени с  парични награди от главния секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов. С „писмена похвала“ от директора на ОДМВР – В. Търново старши комисар Димитър Машов са отличени 57 служители, а други 8 са получили похвала от началника на отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР – В. Търново комисар Стефан Николов. Наградите бяха връчени на тържествено съвещание, което се проведе днес в киносалона на Областната дирекция.

На тържеството бяха наградени и победителите от традиционния турнир по футбол на малки врати и състезанието по стрелба с пистолет „Макаров“. В надпреварата за най-точен мерник се включиха служители от всички структурни звена на ОДМВР – В. Търново и 9 представители на медиите в региона. Тя се проведе на 2 юли на стрелбището на НВУ „Васил Левски“. Най-точен мерник сред представителите на медиите демонстрира Светослав Стефанов, фоторепортер на в. „Борба“, в отборната надпревара първи се класира екипът на в. „Янтра ДНЕС“.

В отборното класиране на служителите на МВР първото място грабна сектор „Пътна полиция“, с общо 124 точки, от максимални 160. Първи в индивидуалното класиране със 72 точки от максимални 80 се нареди Захари Георгиев от РУ – Свищов.

Служителите, по повод 139-та годишнина от основаването на МВР, поздрави старши комисар Димитър Машов, директор на регионалната структура на полицията. Той им пожела здраве, силен дух и професионални успехи.

Поздравителни адреси по повод професионалния празник на МВР  бяха получени от Апелативен съд – Велико Търново и Областните дирекции на МВР във Видин, Враца, Монтана, Пловдив, Сливен, Пазарджик и 61-а Стрямска механизирана бригада – Карлово.

По повод професионалния празник на полицията бяха организирани  и съпътстващи събития. Днес в парк „Марно поле” във Велико Търново бяха проведени демонстрации с полицейско куче и патрулен автомобил пред деца от Езиков център „АВС“. 

Днес деца от ЦДГ „Детски свят“ в П. Тръмбеш посетиха полицейското управление.
Служители на РУ – Стражица посетиха ОДЗ „Сава Цонев“ в града.

Служители на РУ – Свищов, Гранична полиция и РС ПБЗН – Свищов в 10,00 ч. на 5 юли ще посетят децата от ОДЗ „Васил Левски“. Деца от детските градини в Павликени ще посетят полицейското управление също утре. На 5 юли от 10,00 ч. служители на РУ – Елена ще посетят ЦДГ „Радост“.

    

Кремена Крумова – Попова