Полиция Спорт

Служителите на полицията се състезаваха в два спортни турнира

По традиция в навечерието на професионалния празник на полицаите 8ми ноември се проведоха турнир по футбол и стрелба с пистолет „Макаров“ за служители на структурните звена на МВР във  Велико Търново.

Турнирът по футбол на марки врати се проведе на 1 и 2 ноември 2018 г. на игрището на комплекс „Спортно Търново“. В него се включиха общо 8 отбора от структурните звена на Областната дирекция на МВР в старата столица и Регионална дирекция „Пожарна безопастност и защита на населението“.

Първото място и купата на директора на ОДМВР – В. Търново спечели отборът на РД „ПБЗН“ – В. Търново. Второто място зае отборът на РУ – В. Търново, а на трето място се класира отборът на ОДМВР.

При отборното класиране в стрелбата най-точни се оказаха отбора на Пътна полиция, следван от отбора на сектор Охрана на обществения ред и териториална полиция и стрелците на РУ-Велико Търново.

В индивидуалното класиране най-точен стрелец след оспорвана битка бе главен инспектор Валентин Къндев. На второ място е младши експерт в РУ – П. Тръмбеш Пламен Хаджирачев. Трето място в индивидуалното класиране в турнира по стрелба зае младши инспектор в сектор „Пътна полиция“ Емил Ангелов.

В отборното класиране трети се наредиха РУ – В. Търново със 127 т.Второ място спечели отборът на сектор „Охрана на обществения ред и териториална полиция“ при ОДМВР – В. Търново с общо 128 т.Първи със общо 135 т. се класира отборът на сектор „Пътна полиция“.

В състезанието по стрелба за втори път бяха поканени да се включат и представители на медиите. От журналистите най-точният мерник показа  Таня Георгиева.

 

Ивайло Илиев