Култура Община

След две години прекъсване, изложението „Културен туризъм“ се завръща, очакват се гости от страната и чужбина

След две години прекъсване заради пандемията, изложението „Културен туризъм” се завръща. То ще се проведе в Изложбени зали „Рафаел Михайлов” – Велико Търново от 14 до 16 април. Участници ще бъдат Художествената галерия „Борис Денев” като реновиран и нов туристически обект в града, Регионалната библиотека „П.Р.Славейков” с „Фоайе на книгата с автограф” и над 40 издателства, както и общини от цялата страна, които да представят своите туристически продукти.

Очаква се със свои щандове да има и гости от Палестина, Турция, Виетнам, Индия, Испания, Азербайджан и др.

По време на изложението „Културен туризъм” ще се проведат професионални дискусии с представители на Министерството на туризма и на Асоциациите на българските туристически агенции. Друг акцент в програмата е срещата с посланиците и Международната конференция към БАН под наслов „Културно-историческо наследство. Опазване, представяне, дигитализация”.

Всеки посетител на изложението може да се включи в различни предизвикателства и забавления – фотографски или бойни, или да покаже своята сръчност. Ще бъде пусната и нова градска приключенска игра „Търновски легенди”. Тя е безплатна за участниците. За нея е нужно те да се запишат на щанда на „Царевград Търнов”.

Изложение „Културен туризъм 2022” се организира от Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ и Община Велико Търново. То ще бъде официално открито на 14 април, четвъртък от 11.00 часа в Изложбени зали „Р. Михайлов”. За всички гости вечерта в 21.00 часа ще бъде излъчен и спектакълът „Звук и светлина”.

Кремена Крумова – Попова