Прокуратура

Син, нарушил заповед за защита от домашно насилие срещу майка си, отива на съд

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 49-годишен мъж за нарушаване на заповед за защита от домашно насилие срещу майка му.

Иван Г. е предаден на съд по бързо производство на Районна прокуратура – Велики Търново за това, че на 28.06.2017 г. в гр. В. Търново не изпълнил заповед за защита от домашно насилие от 19.04.2017 г., издадена по гражданско дело на Районен съд гр. Велико Търново, а именно да се въздържа от извършване на домашно насилие по отношение на М. К. – негова майка и да не я приближава за срок от 3 месеца, като се приближил до жената и извършил физическо насилие по отношение на същата.

На 27.06.2017г. около 17.30 часа М. К. и синът  Иван Г. се срещнали пред входа на блока. Обвиняемият  започнал да се кара на майка си, че му е взела карта за пътуване за автобус от 34 лева, а не му дала парите лично на него и започнал да я удря по лицето и по главата. Съседка  видяла това и се намесила, за да ги разтърве. Веднага след физическата разправа пострадалата жена се обадила на другия си син, който подал сигнал в полицията, че Иван Г. нарушава съдебната заповед за защита от домашно насилие. Обвиняемият е осъждан.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.