Денят

Синоптиците предупреждават за снежен циклон

Днес времето ще бъде облачно, ветровито и с валежи от дъжд, в северозападните райони – от сняг. Ще духа умерен до силен североизточен вятър, който след обяд ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще нахлува студен въздух. До вечерта на много места в Северна България и по високите полета на Западна дъждът ще премине в сняг. Ще се образува снежна покривка. В Предбалкана и Лудогорието ще има условия за преспи и навявания. Минималните температури ще са предимно между минус 2° и 3°. Максималните температури ще са от 1° – 3° в Северозападна България, където ще са без съществен дневен ход, до 9° – 11° в югоизточните райони от страната.

В планините ще бъде облачно, ветровито и с валежи предимно от сняг, под около 1200 метра – от дъжд. С понижението на температурите границата на снеговалежа ще се понижи. На много места по планинските проходи ще се образуват преспи и навявания.

По Черноморието ще бъде облачно и ветровито. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. След обяд ще има валежи от дъжд, по-значителни по северното крайбрежие.