Денят Община

Отличиха секретаря на Общината Мина Илиева за дългогодишната й работа с грамота и медал

Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов връчи на секретаря на местната администрация Мина Илиева старопрестолна грамота и Медал „Велико Търново“- Първа степен. Престижната награда, връчена днес в Деня на българската община – 12 октомври е за приноса й към развитието на града и на местната власт в България.

„Огромен е приносът й както за развитието на любимия ни град, на административните и електронни услуги, за правото на всеки гражданин на местно самоуправление, а и като цяло за развитието на местната власт в България. Десетки са успешните инициативи и проекти за Велико Търново и за българските общини, в чиято основа е Мина Илиева. Партньорските отношения на града ни с Голдън /САЩ/, Шиан /Китай/, Задар /Хърватия/ и Цетине /Черна гора/, Шопрон /Унгария/ и др. са малък пример за това. Водеща е нейната роля днес Община Велико Търново да е сред най-прозрачните публични институции. Благодарение на работата й НСОРБ реализира мащабен проект за обучения и повишаване на квалификацията на служителите във всички български общини“, каза кметът Даниел Панов. Той допълни, че Мина Илиева е изключителен експерт и лицето на местната власт в България вече близо четвърт век,  човек с голямо сърце и приятел. Тя е в основата и на десетки благотворителни кампании, реализирани с водещото участие на Общината.

Кметът Панов поздрави колегите си в общинска администрация по повод Деня на българската община.

„Вие сте хората, с които ежедневно намираме решения на въпросите, поставени от хората. Всеки успех за града и общината ни е общ. В основата му е нашето единство и работата ни като екип, волята и усилията, експертизата на служителите. Гордея се с всеки от тях и благодаря, че работим заедно“, допълни градоначалникът.

За здравето на работещите в Общината и на всички великотърновци отец Асен отслужи благослов.