Политика

Сева Памукчиева: С политическа конфронтация каузи не се постигат

„С политическа конфронтация каузи не се постигат. Партийната принадлежност трябва да  бъде  оставена на втори план, първи са ангажиментите към гражданите“. Това заяви пред  Общинското радио председателят на търновската организация на „Да, България“ Сева Памукчиева. По думи на младия адвокат местната  структура е отворена за диалог с всички политически сили за решаването на конкретни проблеми, които засягат живота и здравето на хората в общината и в областта. На първо място „Да България“ поставя екологичните теми, сред които са сметището в землището на  Леденик  и наскоро заявените инвестиционни намерения за кариера в Самоводене и завод за  каменна вата  в павликенското село Върбовка. „Жителите отчитат огромния потенциал върху икономическия климат в региона, но имат притеснения за околната среда. Затова се ангажираме с техните позиции и ги подкрепяме“, каза Памукчиева.

Съхраняване на културно-историческото наследство в неговия автентичен вид, прозрачност в управлението на общината, електронизация на административните услуги са част от другите  основни приоритети на представителите на „Да, България“ в старата столица.   „Великотърновската община изостава  спрямо другите по отношение на електронните услуги. Искаме да се създаде приветлива обстановка за инвеститорите, за туристите. Старата българска столица се радва на огромен интерес от страна на чуждестранни граждани, които идват и избират града и околните населени места за свой дом. Според нас услугите за тях трябва да бъдат достъпни толкова, колкото и за нас.  „Демократична България“ има министър, чийто ресор е електронното управление. Мисля, че ще можем да представим добра експертиза и апелирам местната власт да се обърне към нас, като може би единствената политическа сила, която наистина има опит как се електронизира управление“, отбеляза  партийният лидер.

Структурата на „Да, България“ беше учредена във Велико Търново през 2017 г., непосредствено след появата на едноименното Движение. „Тогава бяхме извънпарламентарна политическа сила, бяхме много малки като организация. В момента нещата седят по съвсем друг начин – имаме парламентарно представителство, част сме от управляващата коалиция, имаме представителство и в местна власт –  общински съветници във Велико Търново,  Горна Оряховица и Лясковец, кметове на село Леденик и град Долна Оряховица“, припомни Памукчиева.

На 18 януари т.г.  Сева Памукчиева беше преизбрана за втори мандат общински съветник на „Да, България“ – Велико Търново.