Политика

Сева Памукчиева е издигната за кандидат в листата за евроизборите на „Да, България”

Сева Памукчиева е определена за кандидат в листата за евроизборите на „Да, България”. Памукчиева е председател на търновската организация на партията. Тя е най-младата номинация в бюлетината. На 26 години е, завършила е „Право” във Великотърновския университет и в момента е практикуващ адвокат. 17 кандидати – 5 жени и 12 мъже, чрез вътрешни електронни избори са издигнати от политическия формат. Средната им възраст е 38 години. Четирима от тях са под 30-годишни, петима са юристи, трима се занимават с международни отношения, има специалисти по киберсигурност и софтуерно инженерство. Бившият посланик на България в няколко европейски държави Стефан Тафров, експертът по отбрана Велизар Шаламанов и адвокат Емил Георгиев са сред най-популярните имена. Водещ на листата няма, тъй като всеки един от кандидатите може да излезе на първо място, поясни Сева Памукчиева. Как ще се подредят претендентите – ще стане ясно по време на гласуването, което ще се проведе от 4 до 10 февруари чрез мобилното приложение на „Да, България“. Във вота могат да участват не само членове, а и симпатизанти на демократичната общност.

Номинираните кандидати от „Да, България” за членове на Европейския парламент ще бъдат представени във Велико Търново на 15 януари.

„Да, България”, Демократи за силна България”  и „Зелените” ще участват с единна листа на обединението „Демократична България” в евроизборите през месец май. На този етап формациите определят своите фаворити.