Политика

СДС решава бъдещото си развитие на национална тематична конференция

Форумът ще се състои на 11 ноември, приеха на свое заседание членовете на Националния съвет на партията. Според областния лидер на политическата организация Мирослав Трифонов пътищата за съществуване са три – консервативно-патриотичен, възстановяване на т.нар. автентична десница в страната или самостоятелно участие в изборите.  По кой път ще тръгнем до голяма степен ще бъде решено на тази конференция, каза пред Общинското радио Трифонов.

„За да участваме в политиката, ние трябва да представим пред  хората към какво се стреми СДС. Наше проучване, продължило повече от една година, показва, че хората не се интересуват от идеи и идеали, а от доходи. Факт е, че сме членове на ЕС, но сме най-бедната страна. Факт е, че българските граждани не могат да се похвалят с европейски доходи и това като че ли ще бъде една от основните ни цели – политическа работа за достойно европейско членство и повишаване на доходите на населението”, коментира областният председател.  „В тази връзка на 13 и 14 октомври в Стара Загора със съдействието на фондация „Конрад Аденауер” ще се състои семинар с участието на  Националния съвет на тема „Българите – европейски граждани с европейски доходи. Десният път за постигане на тази цел”, допълни Трифонов.

По негови думи СДС от 90-те години е изпълнил целите си – декомунизация и България – член на ЕС и НАТО.

„В момента СДС не е в добра кондиция, но правим опит за възстановяване. Започваме структурно укрепване и подготовка за всички видове избори”, заяви Мирослав Трифонов. Той прогнозира и вероятни предсрочни парламентарни избори.