Култура

Сдружение „Елита“ организира безплатна лятна академия по вокално изкуство за деца и младежи

Екипа на Сдружение „Елита“ ще осъществи поредното събитие по проекта „Кръстопът на изкуствата“- безплатна лятна академия по вокално изкуство за деца и младежи „Палитра от изкуства“, която ще се проведе от 20-ти до 27-ми август в гр. Елена. Идеята за академията е на вокалния педагог Петя Василева, която пожела да създаде поле за изява на местните деца и младежи, интересуващи се от вокално изкуство.

В обучителния курс са включени теми, свързани с различните видове вокални техники, запознаване на малките певците с видовете стиловете и жанрове във вокалното изкуство, също и теми, свързани с овладяване на сценично присъствие, микрофонна техника, представяне на понятието солфеж и много други! В програмата са включени и уроци по актьорско майсторство с актрисата Силвия Шекилова. За най-малките певци са разработени и теми, свързани с история на певческото изкуство за деца.

Продължителността на курса е от 20-ти до 27-ми август, като участниците в него са разделени в две възрастови групи. Занимателните курсове ще се провеждат всеки ден през посочения период между 10:00 и 12:00 часа и от 13:30 – 17:30 часа.

Голямата изненада е, че трудът на всички, включили се в академията, ще бъде оценен и от жителите и гостите на гр. Елена по време на специален концерт, който ще се проведе на 27-ми август от 18:30 часа в Музей на Възраждането „Иларион Макариополски”.

Сред съпътстващите събития е откриването на изложба на Николай Примов от Съюза на творците с увреждания в България. Изложбата е озаглавена “Живопис – стъклопис и Сетивна фотография” и ще бъде  представена в Новата художествена галерия в Музей на възраждането „Иларион Макариополски“ в гр. Елена

ArtHub: https://arthub.bg/…/zhivopis-staklopis-i-setivna-fotografia/

Сдружение на творците с увреждания в България СТУБ: https://www.facebook.com/Styb2017

 

 

Ще бъде представено и на творчеството на писателката Магда Борисова, също в Музея на възраждането, на 26.08.22 г. от 17:30 ч.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“/ National Culture Fund, Bulgaria