Полиция Спорт

Свищовски полицай – пръв на турнира по стрелба с „Макаров”

Всяка година, в навечерието на професионалния празник на служителите в системата на МВР се провеждат традиционни спортни турнири по стрелба с пистолет „Макаров” и футбол на малки врати.

Вчера, на закритото стрелбище в НВУ „Васил Левски” своите способности да боравят със съветското полуавтоматично оръжие премериха десетки служители на районните управления в областта.  Служители от структурните звена на полицията, пожарната, „Борба с организираната престъпност” и Териториална дирекция „Национална сигурност”. В отборното класиране трети се класира отборът на РУ Елена, втори останаха РУ В. Търново, а първото място грабнаха Звено „Специализирани полицейски сили” при ОДМВР В. Търново. В индивидуалното класиране – трето място зае Тодор Пенев от Сектор „Противодействие криминална престъпност” в областната дирекция. Втори е Венелин Русев – специализираното звено СПД при ОДМВР, а първи стана Йордан Йорданов от РУ Свищов. В надпреварата се включи една дама – Зина Иванова от Базово научно техническа лаборатория, която е класирана служебно също на първо място.

Преди седмица се проведе и традиционният турнир по футбол на малки врати. В комплекс „Спортно Търново” се включиха 10 отбора от областните структурни звена на полицията, пожарната, Териториална дирекция „Национална сигурност” и районния съд. Председателят на Зоналния съвет на БФС Бончо Генчев днес отличи на специална церемония в областната дирекция лауреатите. На второ място се е класирал отборът на РУ Свищов, поощрение бе връчено на отбора на ОДМВР В. Търново, а  наградата на шампиона – отбора на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” връчи зам.-директорът на полицията комисар Христо Христов.