Спорт

Светослав Петров: „Надявам се добрите игри най-накрая да донесат и добър резултат“

Старши треньорът на „Етър“ Светослав Петров сподели очакванията си за предстоящия двубой с „Левски“. Според него в мачовете срещу водещите отбори зарядът е друг, винаги има приповдигнато настроение. „Предполагам, че ще има и повече публика, така че се надявам да успеем да покажем добра игра. Всички футболисти с изключение на контузения Горка Ларучеа са на линия, тренират добре и с настроение. Искрено се надявам, че добрите игри най-накрая ще се превъплатят и в добър резултат!

Направихме добри мачове, стоим равностойно, но не можем да отбележим гол до момента, в който получаваме такъв. Работим в тази насока и много се надявам, че този мач ще бъде различен. Не мисля, че в България можем да се изненадваме с противниковите отбори, познаваме се добре. Въпросът е как играчите ще превъплатят по време на мача идеите, които имаме“, коментира Светослав Петров. Той подчерта, че отборната игра и концентрацията в мача срещу „Левски“ ще са решаващи, както и желанието на всеки един играч да спечели личната битка срещу противника в определената зона. Това би било предпоставка за положителен изход от мача.

Казвал съм мнокогратно, че много уважавам Николай Костов. Да, наказан е, но щабът, който имат, е достатъчно голям и добър, макар че със сигурност ще повлияе, че няма да е на линията. Имат и трима наказани, но „Левски“ е от водещите отбори и не мисля, че ще има кой знае колко голяма разлика в начина им на игра.

Резултатите влияят на посещаемостта, но призовавам феновете да дойдат на „Ивайло“! Отборът винаги е разчитал на подкрепата на публиката. Още повече, че ще има и доста привърженици на „Левски“, и ще бъде чудесно и ние да усещаме в събота подкрепата на нашата публика!“, сподели още старши треньорът на „Етър“ Светослав Петров.